Menu

Bonpet tečnost

Bonpet tečnost

Tečni rastvor koji gasi, hladi i onemogućava ponovno paljenje požara.

 

Napravljen po jedinstvenoj formuli.
Bonpet tečnost je vodeni rastvor neorganskih soli i organskih jedinjenja. Kontakt vodenog rastvora i požara uzrokuje da se energija iz požara koristi za zagrevanje i isparavanje vode i za endotermno razlaganje hemikalija koje se dodaju u aparat za gašenje požara.

Endotermna reakcija i oslobađanje gasova, suzbijajući vatru na svojoj površini.
Komponente Bonpet tečnosti izazivaju brz prenos toplote na hemijski deo, koristeći vodu kada dođu u kontakt sa vrućom površinom. Vlažne hemikalije se razlažu u gasove (CO2, N2) koji guše vatru direktno na zapaljenoj površini, sprečavajući vatru da dođe do kiseonika.
Gasovi guše vatru direktno na zapaljenoj površini (intenzivno hlađenje i oko 60 puta veća zapremina u poređenju sa veličinom kapi) zbog ove relativno male količine hemikalija potrebna je za efikasno gašenje požara.

Bonpet tečnost sprečava da se vatra ponovo zapali.
Nerazložene komponente Bonpet tečnosti koje ostaju na površini nakon gašenja požara, imaju sposobnost raspadanja i hlađenja površine, ukoliko dođe do blagog povećanja temperature.

Testovi su pokazali:
Nakon sprovođenja standardnih testova za gašenje požara, naši rezultati su pokazali da je za gašenje požara potrebna samo mala količina Bonpet tečnosti. Jedino što treba uraditi je da se uskladi odgovarajući unos dinamike fluida, koji zavisi od intenziteta i klase požara. Eksperimenti smo radili samostalno i na osnovu sopstvenih nalaza o efikasnosti gašenja i prema zahtevima ispitivača.

 

Uporedna tabela različitih sredstava za gašenje

Uporedna tabela različitih sredstava za gašenje
Bonpet tečnost može, ako se ne čisti duže vreme, izazvati koroziju na obojenim metalima (bakar, mesing).

 

Vodeni rastvor
To je vodeni rastvor neorganskih soli i organskih jedinjenja.

Brzo hlađenje
Čestice u tečnosti endotermno se raspadaju i hlade površinu.

Efektivno gašenje
Efikasno gašenje sa relativno malom količinom tečnosti.

Sprečava ponovno paljenje
Oslobađaju se neopasni gasovi koji sprečavaju da se površina ponovo zapali.